BLOCK OF THE MONTH
A HÓNAP BLOKKJA
 
BOM 2006 információk
 

Sok szeretettel üdvözlök mindenkit az új 2006 évi BOM oldalamon.

 

Ebben az évben kicsit változtattam rajta: minden hónapban bemutatok egy egyszerű blokkot a kezdők számára
(a hónap nevének bal oldalára kattintva láthatod)
1.spulni
és egy kicsit bonyolultabbat a haladóbbaknak
(a hónap nevének jobb oldalára kattintva érhető el).
1.spulni2.spulni
Valószínű minden foltvarró számára egy idő után már komoly gondot tud okozni a sok-sok "hulladék" anyag tárolása és felhasználása. Az idei BOM-mal erre is szeretnék ötletet adni mindenkinek:
Bemutatok itt 8 különböző formájú sablont. Egész év folyamán csak ezeket fogom használni. Ezért érdemes vastagabb kartonból egyszer elkészíteni, így tartósabb és könnyebb használni.
 
Sablonok

A képen az én sablonjaim láthatóak, melyeket plexiből készíttettem. (természetesen a kartonpapír is ugyanilyen jól használható)

A sablonokat az alábbiak szerint készítsd el: SABLONOK.PDF

A sablonok teljes méretűek, a háromszögeknél megadtam a négyzeteket, melyek darabolásából egyszerűbben és gyorsabban kiszabhatjuk.

 
     

Ezek segítségével a maradék textilekből - mikor nincs sok kedvünk vagy időnk varrni - könnyen kiszabhatjuk a különböző geometriai formákat, majd ezeket javaslom, tároljuk külön-külön. Így bármikor, ha gyorsan össze akarunk "dobni" egy quiltet csak ki kell választani a blokkot és összevarrni az előkészített elemekből.

Az itt bemutatott 12-12 db blokk egymással tetszőlegesen keverhető, kombinálható. A blokkok végeredménye minden esetben 8 1/2 " x 8 1/2 " A letölthető szabásminták már tartalmazzák a varrásráhagyást, ami kb.0,25 ".

Ugyancsak itt bemutatok egy ötletet (vázlatot), hogyan tudjuk a leggazdaságosabban felhasználni a vásárolt "fat quarter"-t (azaz 18 x 21" patchwork anyagot):

sablon _fatquarter.pdf 89.1k
 
Aki szeretné megnézni mégegyszer a 2005 évi BOM-ot az itt megteheti, (a képre kattintva) egész évben hoszzáférhető lesz: BOM 2005
   
Az oldal készítéséhez felhasznált tervek, blokkok mind az ElectricQuilt 5.0 szoftver segítségével készültek.
Az ötletet a Quilt Almanc 2004 évi számában megjelent "Mix & Match, Sourdough Scraps" című cikk adta.

 

  www.quilting.hu BOM 2006  
     
  HOME www.quilting.hu   BOM2006 főoldal